't Hof van Dwingeloo logo

't Hof

De sterke verhalen die de dorpsbewoners vroeger aan de stamtafel vertelden klinken soms nog door het café.

Gezelligheid kent geen tijd

Van dorpscafé tot volwaardig restaurant waar nostalgie en culinair genieten samen komen. Het restaurant kent een rijke historie, zo is het ooit in 1939 gebouwd door Swaantje Huisman. Dorpelingen vertelden destijds hier hun sterke verhalen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook tijdens verschillende jaarmarkten wordt er – nog steeds – uitbundig gefeest in het café.

Aan de stamtafel, de bar of bij de houtkachel is altijd plek om te genieten van verschillende soorten koffie, bier, wijn of andere dranken. Het restaurant is eigentijds met de uitstraling van een bruin café in een echt plattelandsdorp.

't Hof van Dwingeloo - Bar

Sfeervol

Ziet u het al voor zich? U zit op ons terras, gezelligheid om u heen en een lekker bakje koffie voor uw neus. Wanneer het buiten koud is staat de heater aan en u kijkt uit op de mooiste brink van Drenthe, met prachtige rietgedekte boerderijen en een kerk die dateert uit de vijftiende eeuw. U kunt de nabijgelegen bossen en het grootste heidegebied van Europa al bijna ruiken.

't Hof van Dwingeloo - Gezellige sfeer

Eén familie

“Ons huis is uw thuis” dat is het motto waar Jan, Gea en hun collega’s elke dag van de week klaar voor staan in het restaurant, café of de snackbar. Wilt u ’t Hof van Dwingeloo nog dichterbij huis brengen? Vraag dan eens naar onze catering!

Fietsroute Nationaal Park Dwingelderveld

Vanaf ’t Hof kunt u starten met de fietsroute door Nationaal Park het Dwingelderveld. Dit staat garant voor een heerlijk uitstapje in de natuur. De route is kort maar dat geeft u genoeg tijd om te genieten van de uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen.

Fietsroute

Als u vroeg vertrekt kunt u van 1 mei tot 1 oktober om 10 uur ’s ochtends de schaapskudde van Ruinen zien vertrekken richting de heide. De ochtendglorie en het geweldige uitzicht maken dit tot een ware belevenis. Op weg naar de Ruiner Schaapskooi komt u door Lhee, hier is het net alsof de tijd stil heeft gestaan. U fietst langs prachtige monumentale boerderijen en grote weilanden met koeien, schapen, geiten of paarden.

Op de tweede zaterdag van augustus gaat Lhee nog een stukje verder terug in de tijd. Dan vindt er de jaarlijkse Oogstdag plaats, waar dorpelingen de dagelijkse activiteiten van vroeger in klederdracht aan de bezoekers tonen. Er zijn niet alleen demonstraties van werktuigen maar ook dansen, huishoudelijke taken en de heerlijkste gerechten van vroeger. Denk hierbij aan spek dikk’n bakken, dorsen met een dorsvlegel, pakjes maken met de dorsmachine, de rogge maaien met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder en de garven worden gebonden. Daarnaast houdt de notaris boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was wordt gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt.

Na een stukje fietsen staat u ineens op een berg midden in een groot heideveld. U heeft een prachtig uitzicht, het lijkt wel een oase. De Benderse Berg is namelijk een van de stilste plekken in Nederland.

Wanneer de tocht u weer terugbrengt naar de Brink van Dwingeloo – dat geniet van een beschermd dorpsgezicht – kunt u bij ons op het terras of in het restaurant neerstrijken om de sfeer nog een tijdje langer vast te houden.

Gordon Ramsay

Heeft u allergenen? Meld het ons